Sayfalar

29 Mart 2012 Perşembe

Mukavvadan Maket Ev

     
           Sevgili arkadaşlar bugün iş eğitimine girmişken daha önce yaptığım ama henüz tamamlamadığım maket ev modelini paylaşmak istedim. Maket yapmayı zaten küçüklükten beri hep sevmişimdir ve daha önceleri çocuklara felan maket ev yaptığım olmuştu ama kendi ev dekorasyonum için kendime villa tipi ev yapmaya karar verdim fakat bir şekilde modelini tasarlamam gerekiyordu. Google görsellerde ufak bir aramada yandaki fotoğrafa rastladım. Bu fotoğrafı görmem benim için yeterli olan şeydi. Elime cetveli ve 7 adette mukavva alıp yapmaya karar verdim. Ölçülerini kafamdan ayarlayıp aşağıda vermiş olduğum resimlerdeki evi tamamladım fakat bu ev henüz bitmiş değil. Eksik olan bazı duvar motifleri kirişler ve basamaklar var. Ama henüz yapmayı düşünmüyorum. 
     Bana gerekli olan malzemeler sadece mukavva, cetvel, maket bıçağı, yapıştıcı ve son olarak çatı yapımı için çift yüzlü kıvırcık mukavva:) Tam adı ne bilmiyorum ama benim tabirimle böyle işte.
Sonuç ise aşağıdaki ev maketi.
       Bazıları kiliseye felan benzetiyor ama benzemiyordur inş:). Bu henüz evin bitmemiş hali gördüğünüz üzere daha henüz pencere kısımları ve bacaların duvarları boş. Bu evde beni uğraştıran bir başka şey ise led lambalar. İki farklı renkte üç katta ve minare kısmında yeşil ve sarı led ışıklar yerleştirdim. Işıklardan sonraki evin hali ise aşağıdaki gibi:)

Kağıttan Kase

      Sevgili arkadaşlar bugün sizinle küçük bir el sanatı paylaşacağım. Aslında onca sınav arasında neden böyle bir şeye kalkıştım bende anlamıyorum.  Her neyse ilk önce gerekli malzemelere deyinecek olursam sadece herhangi bir kağıt, uhu ve cam kase. Bunlarla ne mi yapılır? :) Bende bunu aşağıda vermiş olduğum
resimlerde anlatayım.

        Ben herhangi bir kağıt dedim başta ama kırtasiyeden de renkli kağıt almadan edemedim. İlk önce kağıtları böyle birer cm kalınlığında parçalara ayırdım. Sonra elime bir kalem alıp küçük küçük rulolar yaptım.



    Böyle küçük rulolar yapmak gerçekten sabır gerektiriyor onu başta söyleyeyim:) Sonra bu yaptığım ruloları bir cam kase bulup ona tek tek uhulayıp yerleştirdim.


        Sonuç ise sadece kağıttan aşağıdaki resimlerde vermiş olduğum gibi güzel bir ev süsü ortaya çıktı. Sehpa üzerinede gerçekten çok yakıştı:)



23 Mart 2012 Cuma

Paint'te neler yapılır?

           Evet paint'te neler mi yapılır. Paint diye geçmemek gerekir. Ben painti sadece  yeğenler gelince çizsin karalasın diye gösterirdim. Ama sonradan düşündümki bence iki boyutlu güzel resim için gerekli bütün çizim araçları var. Neden tasarım yapamayayım ki dedim ve benim çok sevdiğim bir anime olan Naruto'dan alıntılar yapıp bunları painte döktüm. Ama bunların bana bir faydası oldu mu derseniz olmadı açıkçası ama eğlenceli olduğuna eminim. İşte benim paint'te çizdiğim çizgifilm kahramanları:)
        Ha unutmadan sadece arka fonu yani bulutları adobe photoshop'ta yaptım. Resimler 1366-768 boyutundadır. Büyütüp masaüstü resimleride yapabilirsiniz:)



12 Mart 2012 Pazartesi

Winamp Minilyrics (Şarkı sözleri) Eklentisi

      Arkadaşlar bugün'de pek kullanmadığımız ama benim çok sevdiğim bir eklentiden bahsedeceğim.
Bu eklenti Winamp için hatta yanlış olmasın Media Player, KmPlayer, Vlc Player gibi vs. müzik programlarında parça dinlerken o parçanında sözlerini gösterir. Kimi zaman yabancı şarkı dinlerken sözlerini takip etmek çok güç ama bu program sayesinde saniyeye göre şarkının sözlerini birebir görebilirsiniz.
    Programın en güzel tarafı ise şarkı sözlerini net aracılığı ile kendi arar bulur. Bulamadığı zamanlar olursa bunun nedeni ise parçanın adının tam olmadığındandır veya çok populer olmayan türkçe parça olduğundan dolayıdır. Örneğin; Beni tanıyan arkadaşlar çok iyi bilir Feridun Düzağaç hayranı olduğumu:) Zaten ezbere biliyorum tüm parçalarının sözlerini ama hemen hemen tüm şarkılarında sözler çıkıyor.
   Bir diğer güzel tarafı ise program masaüstünde transparan gözükür ve sözler çok açık okunur.
Bunun örneğini aşağıdaki resimde gösterdim. Hemen yükleyin:)

Program adresi: http://www.viewlyrics.com/download/minilyrics.exe

10 Mart 2012 Cumartesi

Blog'da başlık kaldırma

       Arkadaşlar eğer blog ile ilgilenen arkadarşlar var ise bugünde bu konuya değinmek istiyorum.
Çünkü google aramaya girdiğinizde pek rastlayamayacağınız bir konu olduğunu düşünüyorum.
Blog'ta eski zamanlarda başlık, logo vs. kaldırmaya izin veriliyordu ama şimdi bu başlığı kaldırmak için biraz uğraştırmak istiyorlar.
        Blog başlığınızı kaldımak için yapmanız gereken Tasarım/Html'yi düzenle kısmına giriyoruz.  Güvenliğiniz için daha önceden html şablonunun kopyasını daha alın. Şimdi istediğimiz kodu bulmak için Ctrl+f tuşuna basarak 'showaddelement' şeklinde aratın. Yani bunun sonucunda aşağıdaki kodu bulmamız gerekiyor arkadaşlar.


<b:section class='header' id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
<b:widget id='Header1' locked='true' title='Sisli Düşler (Üstbilgi)' type='Header'/>
</b:section>


Bu kod'taki false kısmını true yapıyoruz ve kaydediyoruz. Bundan sonra ise yapmamız gereken çok basit. Tasarım/Sayfa Ögeleri kısmına girip başlığı düzenle kısmına girdiğimizde artık altta 'KALDIR' seçeneğinide göreceğiz.